REGULAMENT

REGULAMENT CONCURS CUPA TICU STEFF EDITIA A 2-A

ORGANIZATOR 

Organizatorul competitiei „CUPA TICU STEFF “ – concurs memorial de schi alpin, este Asociatia Ticu Steff – Pro Schi Alpin cu sediul in Manolache, str. Caminului nr. 82, C.I.F. 41349475, reprezentată de doamna  Anca Steff, in calitate de presedinte. 

Competitia se va desfasura conform prevederilor prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toti participantii. 

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament, prin anuntarea acestui fapt pe site-ul www.proschiaplin.org

Organizatorul isi rezerva dreptul de a selecta participantii. 

Organizatorul isi rezerva dreptul de a amana sau anula competitia in orice moment, inainte de desfasurare din cauza conditiilor meteo, a stratului de zapada necorespunzator sau alte motive care impiedica desfasurarea acesteia in conditii optime. 

Competitia poate fi anulata si in dimineata concursului, in cazul in care arbitrii decid ca nu sunt conditii optime de a desfasura o competitie de schi alpin. 

Competitia este organizata sub patronajul – ASOCIATIEI TICU STEFF PRO SCHI ALPIN si ASOCIATIEI PRO UNIVERSITARIA BABES BOLYAI

SCOPUL 

Incurajarea practicarii schiului alpin la copii precum si promovarea unui stil de viata sanatos prin practicarea activitatilor sportive in aer liber dar si atragerea unui numar cat mai mare de participanti si spectatori ai acestei discipline sportive. 

LOCUL DE DESFASURARE 

Partia Cocos din Bistrita, Judetul Bistrita Nasaud. 

CONDITII DE DESFASURARE 

Se va desfasura o singura mansa de slalom urias respectandu-se particularitatile de varsta si abilitatile tehnice ale participantilor.

Vor lua startul toti concurenții inscrisi, prezenti in ziua concursului, care indeplinesc conditiile de participare. Organizatorii vor desemna un DIRECTOR DE CONCURS care va confirma sau anula manșa in functie de: condițiile meteo, starea pârtiei, condițiile de siguranță ale sportivilor, prezența SALVAMONTULUI, SALVĂRII etc. 

ARBITRI 

Pe parcursul traseului vor fi arbitri care vor supraveghea trecerea corecta a concurentilor printre porțile montate pe traseu. 

CRONOMETRAJUL 

Va fi asigurat cu aparatură electronică de personal calificat cu o experientă bogată in organizarea competitiilor de acest gen. 

CONCURENTI/GRUPE DE VARSTA

Statutul concursului este OPEN, la start putandu-se alinia orice iubitor al acestui sport. Concurentii vor fi impărțiți in opt grupe in funcție de anul nașterii. În cadrul fiecarei grupe vor fi două subgrupe (fete și baieți)

1) pana la 7 ani 

2) 8-9 ani 

3) 10-11 ani 

4) 12-15 ani 

5) 16-20 ani 

6) 21-30 ani 

7) 31-35 ani 

8) 36-45 ani 

9) 46-59 ani

10) peste 60 ani

* Nota: In situatia in care o grupa nu are cel putin 3 participanti, acestia vor fi incadrati in grupa de varsta superioara, iar daca nici acest lucru nu e posibil, concurentii vor fi incadrati la grupa inferioara de varsta.

TRASEU

Pârtia alocată pentru concurs va fi Partia Cocos din Bistrita, JUDEȚUL Bistrita-Nasaud. Partia va fi asigurata prin plase. 

ORDINEA DE START

Fete prima grupa, baieti prima grupa, fete a doua grupa, baieti a doua grupa, s.a.m.d . Neprezentarea la start în ordinea stablită (întârziere la start) duce la pierderea intrării în concurs. Listele de start vor fi afişate la secretariatul amenajat intr-o locatie semnalizata de la baza partiei.

INSCRIEREA

Prin inscrierea la eveniment, participantii/reprezentantii legali ai minorilorilor participanti sunt de acord ca organizatorii, partenerii si sponsorii să folosească numele, imaginile foto si video efectuate lui/ei in timpul concursului in scopuri promoţionale. Prin completarea formularului de inscriere, participantii /reprezentantii legali ai minorilor, sunt de acord ca datele cu caracter personal comunicate de ei sa fie folosite in scopul organizarii evenimentului. 

Prin inscrierea la concurs participantii /reprezentantii legali ai minorilor, declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, precum si cu participarea la „CUPA TICU STEFF”.

Înscrierea este liberă, fără taxe de participare. Se poate inscrie in competitie orice practicant al schiului. 

Numărul maxim al concurenților va fi de 200, înscrierea fiind facută în ordinea cronologica a primirii cererilor de înscriere, termenul limita fiind joi, 6 februarie 2020. 

Cei care se înscriu peste acest număr, vor fi trecuți pe o listă de așteptare separată si vor fi incluși in concurs in ordinea înscrierilor, in locul celor care, din diferite motive nu s-au prezentat în timpul regulamentar pentru ridicarea numerelor de concurs sau nu au putut sa ia parte la concurs. Persoanele din lista de asteptare vor putea intra in concurs doar pe locurile persoanelor din grupa in care se incadreaza. 

După înscriere este necesară validarea concurentilor. 

Aceasta va fi făcută prin prezenţa concurentului la secretariatul concursului, incepand cu ora 7.30 in ziua concursului.

Ridicarea numerelor de concurs se va face tot in ziua competitiei odata cu validarea concurentilor incepand cu ora 07:30, de la secretariatul special amenajat la locatia semnalizata de la baza partiei, în timpul special alocat (vezi PROGRAMUL DE DESFASURARE). 

Pentru minorii înscriși în concurs, numerele vor fi ridicate numai de părinți, de tutorele legal sau insotitori adulti, care vor și semna cererile de înscriere în fața organizatorului. 

Ridicarea numerelor de concurs se va face numai cu prezentarea buletinului și se va achita o suma de 30 Ron ca și garanție pentru numerele de concurs. 

Această garanție va fi returnata după competitie, odată cu predarea numerelor de concurs. In cazul in care se pierde numarul de concurs, garantia nu va fi returnata.

Lipsa cartii de identitate sau întârzierea la secretariat pentru ridicarea numerelor va duce automat la excluderea din concurs. 

In dimineata concursului dupa terminarea atribuirii numerelor de concurs (ora 09:00), persoanele care au fost inscrise pe listele de asteptare pot fi incluse in concurs doar daca au ramas locuri libere in grupa de varsta din care acestia fac parte, primind numarul de concurs al persoanei care nu s-a prezentat la inscriere pana la ora 09:00. 

Pentru copiii sub 18 ani: Înscrierea se va face în baza unei FISE DE INSCRIERE și a unei declaratii pe proprie răspundere completate de unul din părinţi sau tutorele copilului (formular tip). Fișele de înscriere vor fi semnate de către părinți la ridicarea numerelor. 

Pentru persoanele peste 18 ani: Înscrierea se va face în baza unei FISE DE INSCRIERE și a unei declaratii pe proprie răspundere. 

Concurenţii se pot înscrie dupa cum urmează: 

1) prin e-mail – completand toate datele solicitate in FISA DE INSCRIERE, care poate fi descarcata de pe www.proschialpin.org/cupaticusteff si trimisa pe adresa:  inscrieri@proschialpin.org

2) personal – la sediul Asociatiei ProUniversitaria Babes Bolyai din Str. Andrei Muresanu , nr. 3/5 , Bistrita.

Termen limita de inscriere:  joi , 6 februarie 2020. 

DESFASURARE

Concursul constă intr-o mansa de slalom urias, conform regulametului de desfasurare a competitiei, precedata de o coborâre de recunoastere. 

Concurenţii au dreptul de a recunoaşte traseul cu porţile montate, fie păşind în susul pârtiei pe marginea traseului sau schiind uşor printre porţi în șir indian. Concurenţii vor purta în mod obligatoriu numărul de concurs atribuit.

Se interzice schiatul prin porţi în stil de competiţie in timpul recunosterii traseului, acest lucru putând duce la excluderea din concurs. 

Nu este permisă intrarea pe traseu a antrenorilor, părinților sau al altor aparținători,  recunoașterea  traseului este permisă exclusiv concurenților validați.

Pentru protejarea traseului , în funcţie de starea acestuia și a zăpezii , organizatorul își rezervă dreptul de a stabili modul în care poate fi făcută recunoașterea traseului , acest lucru fiind anunţat la faţa locului.

Recunoașterea traseului nu este obligatorie și prezența concurentului în start pentru recunoaștere la ora stabilită intră în sarcina participantului .

Concurenţii vor fi prezenţi în zona de start cu cel puţin 15 minute înaintea intrării in concurs, conform listei de start afișată la secretariat. 

Concurenții care întârzie si nu respectă ordinea de start vor fi descalificați.  

PROGRAMUL DE DESFASURARE

 Ora 7:30-9.00 distribuirea numerelor de concurs (la SECRETARIAT), montarea jaloanelor pe partia de concurs

Ora 9.30 afisarea grilei de start 

Ora 9.30-10.00 recunoașterea traseului pentru concurs

Ora 10:00 START primul concurent 

Ora 12.30-14:00 pauza  – afisarea rezultatelor si festivitate de premiere pentru grupele pana la 15 ani

Ora 14.00 START primul concurent în grupele peste 16 ani .

Ora 16:00 afișarea rezultatelor 

Ora 16.30. festivitatea de premiere. Premierea se va desfasura pe platoul din vecinatatea partiei. 

*Nota: Orele programului stabilite pot suporta modificari in functie de conditiile meteo, etc. 

ECHIPAMENTUL

Concurentul se va echipa in mod corespunzător pentru a-și asigura siguranța. Purtarea căștii este obligatorie. 

Purtarea de către concurent  a numărului de concurs primit de la organizator este obligatorie pe toata durata concursului, inclusiv la festivitatea de premiere.

CONTESTATII

Contestațiile se depun in termen de 15 minute dupa afisarea rezultatelor definitive. 

PREMIEREA

Pentru stabilirea clasamentului se va lua în calcul cronometrajul si arbitrajul din porti. Se acorda diplome si medalii pentru toti particitantii, iar pentru locurile I, II si III din fiecare grupa fete si baieti, se acorda in plus si cupe. Se va organiza un clasament general, premiindu-se primele trei locuri fete și baieți. 

REGULAMENTUL COMPETITIEI

Regulamentul competitiei este disponibil gratuit oricarui participant pe site-ul concursului www.proschialpin.org/cupaticusteff  sau la sediul Asociatiei Pro Universitaria.

DIVERSE

Prin înscrierea în competiţia „CUPA TICU STEFF” participanţii și însoțitorii acestora sunt de acord cu prevederile prezentului regulament si sunt de acord ca numele si prenumele participantilor sa fie facute publice pe site-ul competitiei la sectiunea „inscrieri”.

De asemenea, pozele si filmarile efectuate in timpul desfasurarii competitiei pot fi facute publice si folosite de catre Organizator in scopuri publicitare, fara alte obligatii din partea Organizatorului.

Organizatorul, îşi rezervă dreptul de a face modificări prezentului regulament, astfel încât competiția să se defășoare în condiţii optime și se obligă să aducă aceste modificări la cunoștința celor interesați cât mai repede posibil.

Nerespectarea regulamentului poate duce la invalidarea sau descalificarea concurentului.